GEMEENTE DEN HAAGREGEL JE SHIT

De afdeling Bestuursdienst Communicatie/Expertise Lab binnen de gemeente Den Haag houdt zich o.a. bezig met vraagstukken die betrekking hebben op jongeren. Ze vinden het belangrijk dat jongeren geïnformeerd worden over hun financiële rechten en plichten zodra zij 18 zijn geworden. Hiervoor hebben zij bedacht om jongeren een checklist aan te bieden.

AANPAK

In plaats van alleen een checklist op flyers uit te delen, bedacht studio Chiquita een campagne waarbij deze in de vorm van een verjaardagskaart wordt thuis bezorgd. We ontwikkelde pakkend beeld en realiseerde dit in een fotoshoot. Het beeld vertaalden we door naar filmpjes om jongeren mee te targetten op social media, posters die hingen in scholen, discotheken en coffeeshops, en bedachten we een taart gooi wedstrijd tijdens de introductieweek van de Haagse Hogeschool.


CONCEPT

We baseerden het thema op de huidige popcultuur met een knipoog naar de daarbij horende bling! Dit sluit weer aan op het thema financiën. Het beeld, het kleurgebruik en de brutale copy vallen op en trekken de aandacht. Na het zien van de campagne in Den Haag hebben ook de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Delft de campagne ingezet.

“DE CAMPAGNE IS ENTHOUSIAST ONTVANGEN IN HEEL HAAGLANDEN.”

- Henri Relyveld -
Senior adviseur communicatie
Gemeente Den Haag


Next ︎