EIGEN EXPOSITIE OMG! 30!

Werken voor klanten is ontzettend leuk, maar vrij werk maken waar je alleen zelf tevreden mee moet zijn is ook belangrijk. Daarom trakteerde ik mijzelf op solo een expositie. Ik besloot 1 hele maand voor mijn 30e verjaardag vrij te nemen en werk te maken over 30 worden. Een huurde een mooie expositieruimte in het centrum van Den Haag en opende de expositie genaamd OMG! 30! op mijn verjaardag. De expositie is een week open geweest voor bezoekers.

AANPAK

Als ik vertelde dat ik 30 zou worden binnenkort, kreeg ik reacties die ik nog nooit eerder in de aanloop naar een verjaardag had gehad;
“Nou geniet er nog even van...”
“Straks hoor je ook bij de club!”
“De tijd begint te tikken... “
Wanneer we 30 worden lijken onderwerpen als carrière maken, kinderen krijgen, huizen kopen, trouwen, aftakelen, afscheid nemen van je jeugd, de juiste keuzes maken en wel of niet nog reizen ineens onder loep genomen te moeten worden. Het lijkt wel nu of nooit! Dus dat heb ik ook gedaan. In 12 illustraties die als prints in verschillende formaten te koop waren en in 10 ruimtelijke werken laat ik de ernst van deze onderwerpen passeren met een hele grote knipoog.     
KEUZE STRESS

Carrière maken of baby’s? Huis kopen of reizen? Baby’s of de kroeg in? Trouwen of tinderen? Met vrienden naar de kroeg of  sporten? Bij deze variant van twister kies je elke beurt tussen 2 van deze thema’s? Hoe snel zit jij in de knoop? Welkom in in de wereld van 30-ers in deze tijd. De persoon die het langst blijft staan is de meest gebalanceerde 30-er.


PLAY

Mijn laatste jeugdige maand trakteerde ik mijzelf op een dagelijks ballenbad. Voor de expo verlijmde ik de ballen tot een statisch ballenbad.
KUNST.
Dus niet om mee te spelen.


 

HANG ON

De toch al verloren strijd met het onbereikbare vrouwelijk schoonheidsideaal wordt nu pas echt een uitdaging!WHAT IF....

Wie ik ben komt door de keuzes die ik heb gemaakt, maar wat als ik andere keuzes gemaakt zou hebben....  Iedereen kon zich verplaatsen in mijn-ook-mogelijke-geweeste-ikke.

ENKELE REACTIES VAN BEZOEKERS


HILARISCH HERKENBAAR VOOR EEN DERTIGER ALS IK!
- Jorine -
“WHAT A FANTASTIC EXHIBITION! FUN, WITTY, COLOURFUL AND WELL THOUGHT OF” - Nadja -
“ALLEMAAL ZO WAAR EN HERKENBAAR, MAAR HET WERK IS ABSOLUUT NIET CLICHE.”
- Nieke -