AWESOME UTRECHT


Elke twee maanden organiseert Awesome Utrecht een pitch night waar utrechters voor een groot publiek hun idee om Utrecht nog leuker, toffer, hipper, liever of mooier te maken kunnen presenteren. Een team van twintig trustees bepaalt aan het einde van de avond wat het beste idee is en de winnaar krijgt € 1000 contant om zijn plan uit te gaan voeren.  Het enige wat van de winnaar wordt gevraagd is dat deze bij de volgende pitch night vertelt hoe de voortgang van het idee verloopt.


AANPAK

Studio Chiquita bedacht een driedelige campagne om mensen zowel online als offline te targetten, gebaseerd op vier criteria van Awesome Utrecht:
Doordacht, verrassend en Utrechts.

POSTERS

We maakten simpele beelden van reeds uitgevoerde ideeën en voorbeelden van potentiële ideeën om mensen te inspireren. De knalgele posters hingen door de hele stad in verschillende horeca, theaters, op straat en rondom de universiteit.

GUERILLA ACTIE - LAAT JE HOREN!

We bedachten de toeters & bellen guerilla actie.
We voorzagen alle belloze fietsen langs de Utrechtse grachten van knalgele toeters en bellen met de tekst “Laat je horen! Awesome Utrecht”. Zo maakte we niet alleen reclame, maar maakten we Utrecht ook veiliger.
ONLINE

De beelden van de posters hebben we omgezet in korte animaties voor instagram en facebook. Deze hebben we getarget op een gerichte doelgroep binnen Utrecht. 

OP HET STATION

De filmpjes van Awesome Utrecht werden gedurenden de campagne periode ook afgespeeld op grote schermen op Utrecht centraal en in het winkelcentrum Hoog Catherijne.IN DE KROEG

De beste ideeën ontstaan in de kroeg! We ontwierpen bierviltjes waarop een idee geschreven kan worden. Klik!
Fotootje en meteen appen naar Awesome Utrecht.